Embaràs

Aquí arriba la meva veritable passió, les dones embarassades. Poder acompanyar-les a nivell físic, però també a nivell emocional durant tota la gestació des del principi a la fi i després de donar a llum, m'entusiasma. Durant tot l'embaràs la OsteoFisio et pot ajudar.

D'entrada, m'agradaria comunicar a les pacients que elles seran la casa dels futurs nadons. Són elles les que han de deixar-li espai al seu nadó perquè ocupi l'habitació de l'úter, per això per a mi és molt important que 6 mesos abans de començar a buscar-lo, la futura mama es cuidi. Perquè el bebè creixerà i agafarà energia de la mare per formar-se, desenvolupar-se i preparar-se per sortir al món. Com ho pots fer?

Cuida't; pots menjar bé i sa, fer exercici físic, evitar tòxics (alcohol, tabac) i pots visitar un OsteoFisio especialitzat en ginecologia per treure aquells bloquejos cranials i estructurals sobretot a nivell pèlvic i millorar la mobilitat dels teixits per donar una benvinguda a l' embrió. L'objectiu final és harmonitzar el cos perquè estigui en la situació més òptima i tot vagi bé.

La dona embarassada va tenint al llarg de tot el seu embaràs canvis forçosos a nivell estructural, perquè va augmentant el pes del seu abdomen i per això el seu centre de gravetat es desplaça de la línia mitjana cap a l'anterior. Per sort aquests canvis es produeixen de manera molt progressiva i pots prevenir moltes molèsties si et cuides i tens consciència corporal. Si t'animes, et puc acompanyar, cuidar i aconsellar. Entre altres coses, la OsteoFisio et pot ajudar:

  • A prevenir o reduir el dolor causat per l'embaràs (dolor abdominal, pelvià, d'esquena, falsa ciàtica / síndrome del piramidal, mal de costelles)
  • A tractar problemes com, entre d'altres, dificultat respiratòria, retenció de líquids, congestió abdominal, restrenyiment, etc.
  • Per tenir cura del cos de la dona durant tot l'embaràs i preparar-lo per al dia del naixement: mobilitat pelviana (teràpia manual activa i passiva), exercicis terapèutics, hipnopart, massatge perineal, epi-no, postures de part, apoderament en la dona i del / la acompanyant ... postures de part, expulsiu, respiració, control postural.

A nivell emocional, hormonal i visceral la dona també viu molts canvis que no es poden controlar directament, però en els que sí que podem ajudar. Per exemple, podem ajudar a donar espai a el nadó a nivell visceral perquè la mama no tingui tantes molèsties, sobretot quan la panxa ja té un gran protagonisme.

Per a mi, una dona embarassada ha de tenir: una pelvis / columna mòbil, un diafragma lliure, una musculatura abdominal competent, un bon moviment respiratori primari i un perineu (sòl pelvià) tonificat, però alhora flexible per arribar a el dia del naixement i estar empoderada i en perfectes condicions per donar a llum.

I finalment m'agrada deixar molt clar que l'embaràs és un estat natural, no és una malaltia. El cos té un instint per poder dur vida dins i donar a llum de manera natural, com ha succeït durant tants segles. Per sort, en l'actualitat vivim amb diversos professionals sanitaris que poden acompanyar les mames en tot aquest procés, per controlar el benestar de el nadó i la mare. Tant durant l'embaràs com en el naixement i els dos anys següents, des de la Osteofisio es poden acompanyar aquests desenvolupaments i canvis.

Si t'animes, estaré encantada de formar part d'aquest procés per ser present en tot allò en el que tinguis ganes que t'ajudi.